‘5 na 12’ : herbekijk hier de derde sessie

De sessie ‘ongehoord en ongezien’ focust op de snelle vergrijzing die zich in Vlaanderen de komende jaren zal doorzetten. De uitdagingen zullen voelbaar zijn in quasi alle levens-domeinen, van wonen tot zorg, van arbeid tot mobiliteit en publieke ruimte. Ook het sociaal werk kan niet onverschillig blijven.

Het is met vergrijzing als met klimaat. We zagen het van ver aankomen, we hebben niets voorbereid,” aldus Filip Rogiers in Geen land voor oude mensen (De Standaard, 21.2.2024). Wanneer gaan we nadenken over de maatschappelijke transitie van de vergrijzing?

Prof. dr. Dominique Verté (VUB) brengt een pittige inleiding. Hij is sociaal gerontoloog (VUB) en medeoprichter van behoefteonderzoeken naar de noden en behoeften van ouderen in Vlaanderen. Hij daagt het sociaal werk uit om met de uitdagingen van de vergrijzing aan de slag te gaan.

Het programma ziet er zo uit:
– 12.05 – 12.35 uur: de realiteit en de maatschappelijke uitdagingen van de vergrijzing analyse – inleiding door prof. dr. Dominique Verté
– 12.35 – 12.50 uur: tijd voor vragen, opmerkingen, bevindingen uit de praktijk, …
– 12.50 – 13.05 uur: hoe gaan we verder met SWAN?

Bekijk hier de volledige sessie :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *